Javni poziv za samozapošljavanje i zapošljavanje

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike - Jedinica za implementaciju projekata socio-ekonomske podrške, obuke i prezapošljavanja (PIU SESER) i Federalni zavod za zapošljavanje objavili su 8.7.2013. godine Javni poziv poslodavcima da se prijave za učešće u Programu sufinansiranja zapošljavanja i Javni poziv nezaposlenim osobama da se prijave za učešće u Programu samozapošljavanja.

Ciljne grupe su nezaposlene osobe kojima prestane pravo na primanje gotovinskih transfera (osobe sa onesposobljenjem i demobilizirani branioci), kao i nezaposlene osobe koje spadaju u teško zapošljive kategorije (osobe nezaposlene duže od 12 mjeseci, socijalno ugrožene osobe, bivši štićenici domova, žrtve nasilja itd.).

Obrasci za apliciranje na programe dostupni su u nadležnom općinskom birou za zapošljavanje i nadležnoj kantonalnoj službi za zapošljavanje. Prijave poslodavaca za učešće sa potrebnom dokumentacijom dostavljaju se neposredno ili poštom nadležnom općinskom birou za zapošljavanje ili nadležnoj kantonalnoj službi za zapošljavanje.

Javni pozivi ostaju otvoreni do 30.4.2014. godine ili do utroška raspoloživih sredstava, a cjelovit tekst javnih poziva dostupan je na internet stranici Zavoda (www.fzzz.ba) u meniju Aktuelni projekti.

Javni poziv samozaposljavanje
Javni poziv zaposljavanje

Info

RAŽ Agencija-Program "Žepački Obrtnik"

Adresa: Ul. Prva bb- zgrada Doma kulture

Broj telefona: 032 880 273

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ime odgovorne osobe za kontakt: Branka Janko , direktorica

Anketa

Kako vam se sviđa projekat "Žepački obrtnik"?

Odličan! - 96.8%
Vrlodobar! - 1.3%
Dobar! - 0.6%
Zadovoljava! - 0%
Loš! - 1.3%

Ukupno glasova: 156
Glasanje u ovoj anketi je zavrseno u: 11 Sij 2014 - 18:39
Scroll to Top