ODRŽANA SEDMA SJEDNICA LEF-A OPĆINE ŽEPČE 2015.

U ponedjeljak, 22.06.2015. godine održana je VII sjednica Lokalnog ekonomskog foruma općine Žepče.

Sjednici su prisustvovali: općinski načelnik Mato Zovko, predsjedavajući OV Žepče Muhamed Jusufović, direktorica RAŽ-a Branka Janko, pomoćnik načelnika za gospodarstvo i financije i predsjednik LEF-a Namik Malićbegović, pomoćnica načelnika za graditeljstvo i prostorno uređenje Brigita Lovrić, direktor SMŠ „Žepče“ Zijah Malićbegović, ravnatelj KŠC „Don Bosco“ Don Josip Krpić, potpredsjednica LEF-a i predstavnica preduzeća „Jelinak“ d.o.o Žepče Valentina Trogrlić, direktor JP Komunalno Mirko Šumić.

Pored redovnih članova LEF-a, sjednici su prisustvovali predstavnici sektora ugostitelja i to: Anto Pavlović i Perica Perić– restoran „Dubrovnik“, Branko Pervan - restoran-vinoteka „Dioniz“, Anto Tomas – picerija „Moretti“, Nuraga Mrahorović – „Henkoprom“ (Motel Hanovi).

Sjednica je bila tematska i odnosila se na suradnju Turističke zajednice ZDK sa članovima iz općine Žepče, novim modelima podrške TZ ZDK, u promociji općine Žepče a gost VII LEF-a je bio direktor Turističke zajednice ZDK Senaid Šabanović. Ovom prilikom su ugostitelji imali priliku da razgovaraju sa direktorom TZ ZDK kao i da iznesu trenutne probleme sa kojima se susreću u svom poslovanju.

Predloženo je da se formira udruženje ugostitelja koje bi aktivnije radilo i zastupalo interese ugostitelja sa područja općine Žepče.

Direktor TZ ZDK Senaid Šabanović je pozvao sve predstavnike sektora ugostiteljstva i turizma da mu se obrate kada je u pitanju podrška u promociji ili apliciranju na fondove namijenjene za ovu djelatnost.

Na sjednici je prezentiran Izvještaj o radu LEF-a za period od 01.01.2015. – 30.06.2015. godine. Također se razgovaralo i o rezultatima Analize ankete privatnog sektora o potrebama za radnom snagom koju je RAŽ provela u aprilu/travnju 2015. godine, prezentirana je informacija o vanjskotrgovinskoj razmjeni u općini Žepče u 2014. godini, dosadašnjim aktivnostima na izradi Plana kapitalnih investicija za period 2015. – 2019. kao i o najavljenom drugom Gospodarskom forumu općine Žepče planiranom za oktobar/listopad 2015. godine.

Više možete pročitati i na: http://www.razepce.com/index.php/bs/raz/vijesti/item/896-odrzana-vii-sjednica-lef-a

Info

RAŽ Agencija-Program "Žepački Obrtnik"

Adresa: Ul. Prva bb- zgrada Doma kulture

Broj telefona: 032 880 273

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ime odgovorne osobe za kontakt: Branka Janko , direktorica

Anketa

Kako vam se sviđa projekat "Žepački obrtnik"?

Odličan! - 96.8%
Vrlodobar! - 1.3%
Dobar! - 0.6%
Zadovoljava! - 0%
Loš! - 1.3%

Ukupno glasova: 156
Glasanje u ovoj anketi je zavrseno u: 11 Sij 2014 - 18:39
Scroll to Top